Uluslararası Öğrenci Değişim Programları

Milli Eğitim Vakfı’nın MEV Koleji öğrencileri için yaptığı anlaşmalar sayesinde;

Öğrencilerimiz Kanada ve Amerika Birleşik Devletlerinde uluslararası öğrenci değişim programlarına katılabilir, farklı kültür ve eğitim sistemleriyle etkileşime girer, ufuklarını genişletir dünya vatandaşı olma yolunda önemli bir adım atabilirler.

1) Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı

MEV Koleji öğrencileri, Dünya’nın en iyi 3 eğitim ülkesinden biri kabul edilen Kanada’daki okullarda aylık, dönemlik veya yıllık öğrenci değişim programlarına katılabiliyor, 13. Sınıf Değişim Programlarıyla Kanada’dan ikinci diplomayla yurda dönebiliyor ya da sınavsız geçiş haklarını kullanarak lisans eğitimlerini Kanada Hükumetinin sadece kendi vatandaşlarına uyguladığı burs ve yerleştirme imkanlarıyla tamamlayabiliyorlar.

Her yıl Dünya’nın 54 ülkesinden bin 500’ün üzerinde öğrencinin program kapsamında geldiği Kanada, Dünyanın en iyi eğitim veren üç ülkesinden biri olarak kabul ediliyor ve öğrenciler için güvenli sosyal yaşantısı ile öne çıkıyor. Koordinatörlerin rehberliğinde alacakları eğitim, hafta sonları gönüllü ailelerle birlikte şehir merkezlerinde yapacakları kültür gezileri ve tüm seyahatleri boyunca velilerimize ve öğrencilerimize kendilerini daha da güvende hissettirecek geniş kapsamlı bir sağlık sigortası sayesinde Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı, MEV Koleji öğrencilerinin geleceğine büyük katkı sağlayacak, unutulmaz bir deneyime dönüşüyor.

Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Protokolü 4 Farklı kategoriden oluşuyor:

Bunlardan ilki özellikle ortaokul öğrencilerimizin Kanada’da seçkin gönüllü ailelerin yanında konakladığı aylık öğrenci değişim Programı. İkinci kategori Uluslararası Öğrenci Değişim Programında ise öğrencilerimiz dönemlik ya da tam bir eğitim-öğretim yılını kapsayacak şekilde Kanada’da eğitim alıyor ve bu süre zarfında karne notları ülkemize döndüklerinde denk sayılıyor. Yıl ya da  dönem kaybı yaşamadan  Türkiye’de eğitim hayatlarına devam ediyorlar. 12. sınıf öğrencileri tam bir eğitim öğretim yılı için Kanada’yı tercih ettiklerinde ise Kanada’da ya da Türkiye’de lisans eğitimlerini sürdürebiliyor, Kanada’da lisans eğitimi almak isterlerse MEV Kolejli olmanın avantajlarını bir kez daha hissederek, Kanada’nın normalde yabancı öğrencilere sağlamadığı burs ve lisans yerleştirme imkanlarından bu ülke vatandaşları gibi yararlanabiliyor. Dördüncü kategori Uluslararası Öğrenci Değişim Programında ise, öğrencilerimiz MEV Kolejinden mezun olduktan sonra, kazandıkları lisans eğitimi hakkını dondurarak, bir sene boyunca yabancı dil yetkinliğini artırmak amacıyla Kanada’ya gidebiliyorlar. Yeterli koşulları sağlayan öğrencilerimiz Kanada Devlet lisesi diplomasını alma hakkına sahip olarak Kanada’da üniversitelere sınavsız geçiş şansını elde ediyor, bu süreç sonrası ister Türkiye’deki üniversitelerine dönebiliyor isterlerse Kanada’daki lisans eğitimlerine devam edebiliyorlar.

2)Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Öğrenci Değişim Programı:

MEV Koleji öğrencilerine Uluslararası öğrenci değişim programları alanında Kanada dışında farklı seçenekler sunmak amacıyla portfolyoya eklenen Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Öğrenci Değişim Programı, aynı zamanda en eski öğrenci değişim programı olma özelliğine de sahiptir. Merkezî sistem ile yürütülen programın ana sorumlusu ABD Devlet Bakanlığı’dır ve tüm program standartları  CSIET (Counsil on Standarts for International Educational Travel) adı verilen komisyon tarafından takip edilir.

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Öğrenci Değişim Programı 2 Farklı Kategoriden Oluşuyor:

Bunlardan ilki Lise öğrencilerimizin akademik yılın 2. yarısında katılabildikleri yarım dönem değişim programı. Öğrencilerin bir dönem boyunca Amerika Birleşik Devletleri lise eğitimi görmelerini, İngilizcelerini geliştirmelerini ve karşılıklı kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuş Programa göre, öğrenciler lisenin herhangi bir sınıfında eğitimlerinin ilk dönemini kendi okullarında, ikinci dönemini ise Amerika Birleşik Devletleri’nde okuyabilme şansına sahiptir. (Program, sadece 12. sınıf öğrencilerinin son akademik döneminde önerilmemektedir.) Öğrenciler  eğitim süreleri boyunca Amerika Birleşik Devletleri’nde gönüllü bir ailenin yanında konaklarlar. Bu programa katılan öğrenciler Türkiye’deki derslerinin benzerlerini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki okularında da almak zorundadırlar. Öğrenciler aynı Türkiye’deki gibi liseye devam ederek sınavlara girer ve dönem sonunda karnelerini alırlar.

İkinci seçenek ise öğrencilerimize Eylül ayında başlayan ve Haziran ayında biten bir akademik yıl boyunca Amerika Birleşik Devletleri’nde okuyabilme şansı sunmaktadır. Bu programa katılan öğrenciler, eğitim süreleri boyunca Amerika’da bir gönüllü ailenin yanında konaklarlar. Bu programa katılan öğrenciler Türkiye’deki derslerinin benzerlerini Amerika’daki okulda da alarak liseye devam eder, sınavlarına girer ve yıl sonunda karnelerini alırlar. Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı, öğrencilerimize sene kaybı yaşamadan ülkelerine dönme ve kendi ülkelerindeki eğitimlerine kaldıkları yerden devam etme olanağı tanır.