Yerleşkemiz

MEV Koleji öğrencileri, başarılarına katkı sağlayan ayrıcalıklı bir yerleşkeye sahiptir.

İstanbul’un sürekli gelişmekte olan bölgelerinden Büyükçekmece’de şehrin karmaşasından uzak, doğa ile iç içe, göl manzaralı, yemyeşil ve güvenli bir ortamda 29.938 m² alan üzerine inşa edilen okulumuz, 15 bin m²’lik kapalı ve 20.000 m²’yi aşkın yeşil alanıyla öğrencilerimize ve velilerimize hizmet vermektedir.

Yerleşkemizde öğrencilerimizin birden çok spor dalıyla ilgilenmesine olanak sağlayan açık ve kapalı spor alanları, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve 550 m²’lik alana sahip Kapalı Spor Kompleksi bulunmaktadır.  Öğrencilerimiz Futbol halı sahaları, tenis kortları, voleybol, hentbol ve basketbol sahaları, halkoyunları, jimnastik ve fitness salonu gibi hizmetlerden istedikleri ölçüde yararlanabilmekte; sinema salonumuzda 3D Simülasyonlu eğitim sunumlarını ve ders içeriğini destekleyen görsel içerikleri takip edebilmektedirler.

Yerleşkemizin ayrıca 400 kişilik bir konferans salonu, akıllı tahtalar, akıllı masalar, tablet ve 3D destekli 21. Yüzyılın eğitim teknolojini barındıran ferah sınıfları, İnovasyon ve Teknoloji Laboratuvarı, tam donanımlı fizik, kimya, biyoloji, fen bilgisi ve bilgisayar laboratuarları, görsel sanatlar ve müzik atölyeleri, Türkçe ve yabancı dillerde 10 bini aşkın eseri bünyesinde barındıran kapsamlı bir kütüphanesi bulunmaktadır.