1 Haziran 2018
Sevgili Mezunlarımız Yolunuz ve Bahtınız Açık Olsun!

Sevgili Mezunlarımız yolunuz ve bahtınız açık olsun!

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerimizin “Mezuniyet Töreni” 31 Mayıs Perşembe günü, tören bahçe alanında gerçekleşti.  Mezunlarımızı vermenin heyecanını ve gururunu yaşadık. Törenimize Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Temel, Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Talat Bulut, eski Koordinatör Müdür Sayın Ali Tufan, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Eğitim Danışmanı Sayın Bayram Ali Üner, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Eğitim Danışmanı Ahmet Yazıcı katıldı. Öğrencilerimizin bu heyecanlı ve mutlu gününe kep giyme törenimize saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okumasıyla başlandı. Mezunlar adına konuşmayı Anadolu Lisesi 2017-2018 eğitim öğretim yılı okul birincimiz öğrencilerimizden Ege Kabaklarlı gerçekleştirdi.

Koordinatör Müdürümüz Salih Özmen hayatlarında yeni bir sayfa açacak öğrencilerimize konuşmasında “Sevgili gençler, herkesin bir hedefi ve bir mücadelesi olmalı. Kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Size yolunuzu aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Sizleri çocuk halinizle genç halinizle, edindiğiniz tecrübelerle ve henüz tecrübesizliğinizle çok sevdik ve hep seveceğiz.” sözleriyle seslendi.

Mezuniyet törenimizi onurlandıran Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Temel: “Bütün dünya endüstri 4.0 noktada ilerlerken tüm geçlerimizin hedefinin üretmek olması gerektiği ve ülkemizin geleceğinin teminat alınması gençlerimizin yapacağı çalışmalara bağlıdır. Türk Milli Eğitim sisteminin bina edildiği 1739 sayılı Milli Eğitim Temel kanuna göre gençlerimizin yetiştirilmesi gerekmektedir. Sizleri en iyi dileklerimle kutluyorum. Sağlık ve başarı dileklerimle yolunuz açık, bahtınız güzel olsun diyor, gözlerinizden öpüyorum.” sözleriyle seslendi. Hayatlarında yeni bir sayfa açacak öğrencilere güzel temennilerde bulundu.

Mezunlarımız okul geleneklerinin kuşaktan kuşağa devamı için kendilerinden sonra gelecek arkadaşlarına bayrak ve flamayı teslim ettiler. Okul birincisi mezuniyet kütüğüne plaket çakarak adını lisemizin geleceğine taşıyacak. 2017- 2018 mezunları adına bu yıl bu görevi okul birincimiz Ege Kabaklarlı, Milli Eğitim Vakfı Merkez Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Temel, Koordinatör Müdürümüz Sayın Salih Özmen, Anaokulu-İlkokul-Ortaokul Müdürümüz İbrahim Duman eşliğinde yerine getirdi. Okul birincimiz Ege Kabaklarlı’ya ödülü Merkez Kurulu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Temel, Koordinatör Müdürümüz Salih Özmen ve Anaokulu-İlkokul-Ortaokul Müdürümüz İbrahim Duman, Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Talat Bulut tarafından takdim edildi. İkincimiz Aleyna Semiz’e ödülünü MEV Koleji Özel Basınköy Okulları Koordinatör Müdürü Yakup Erdoğan,  İlkokul-Ortaokul Müdürü Aylin Belfu Efe ve Anadolu Lisesi Müdür Yardımcımız İsmail Ayık ve Fen Lisesi Müdür Yardımcımız Serhat Gökalp, üçüncümüz Merve Aleyna Kartal’a ise  Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Eğitim Danışmanları Bayram Ali Üner ve Ahmet Yazıcı, Anaokulu Müdür Yardımcımız Özlem Yıldız, İlkokul Müdür Yardımcımız Nevin Çilesiz ve Ortaokul Müdür Yardımcımız Savaş Özdemir tarafından takdim edildi.

Öğrencilerimize, mezuniyet pastasını kesmelerinin ardından danışman öğretmenleri, rehber öğretmenleri ve branş öğretmenleri tarafından mezuniyet beratları verildi. Büyük bir coşkuyla mezuniyet andı söylemelerinin ardından sabırsızlıkla bekledikleri an olan keplerin atılmasıyla hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadık.