17 Eylül 2018
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılına Çoşku ve Heyecanla Başladık

2018-2019 eğitim-öğretim yılımıza heyecanla ve yeni umutlarla başladık.  Merkez Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Talat Bulut’un katılımı ile gerçekleşen açılış törenimiz Koordinatör Müdürümüz Sayın Salih Özmen ve Anaokulu-İlkokul-Ortaokul Müdürümüz Sayın İbrahim Duman’ın öğrenciler eşliğinde Atatürk büstüne çelenk sunmalarının ardından cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün  manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından açılış konuşmasında  Sayın Duman,  ” 37 yıldır tanınmış ve kendini ispatlamış kaliteli bir eğitim kurumu niteliği taşıyan MEV Okulları kendisine emanet edilmiş olan Türk Gençliğinin hizmetindedir. MEV Okulları temel insani değerler doğrultusunda, öğrenci merkezli, uygun ve sürekli kendini yenileyen bir eğitim projesi gerçekleştirmektedir. Atatürk’ün benimsediği demokrasi ve barış ilkelerine bağlı olup, insani ve mesleki başarıyı tüm yönleriyle geliştirmek kurumumuzun en önemli hedeflerinden biridir. Hepimizin özgürce karar vereceğimiz ve kararlarımızın sorumluluğunu gururla taşıyacağımız başarılı, sağlıklı ve mutlu bir eğitim yılı dilerim” diyerek sözlerine son verdi.

Sayın Özmen’de: ” 2018-2019 yılı için Büyükçekmece Okullarımızın eğitim parolasını Azim, Mücadele ve Üretim olarak ilan ediyoruz. Arkadaşlar çok çalışacağız. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içinde, yepyeni bir heyecan ve istekle başladığımız 2018-2019 eğitim-öğretim yılının MEV Koleji ailesi için huzurlu, sağlıklı bir eğitim ortamında başarılı ve verimli geçmesini diler, tüm yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, personelimizin ve sevgili öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutlarım” sözlerine yer verdi.

Müdürlerimizin yaptığı bu coşkulu konuşmaların ardından Merkez Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Talat Bulut: “ Sevgili Öğrenciler; sizler bu ülkenin geleceği, umudu ve hayallerisiniz. Aydınlık yarınları sizler oluşturacaksınız. Sorumluluklarının bilincinde, öz güveni gelişmiş, araştıran, sorgulayan, düşüncelerini özgürce ifade eden, insani değerlere sahip çıkan, çevresindeki kişilere ve toplumsal olaylara karşı duyarlı bireyler olarak ülkemizin yarınlarını inşa edeceksiniz.Milli Eğitim Vakfı Ailesi olarak hepimizin sağlıklı, mutlu, başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmesini diliyorum” sözlerine yer verdi.

Tüm okulun söylediği  MEV marşıyla törene sona erdi ve ilk ders zilimiz çaldı.