11 Ocak 2019
UNESCO-SEMEP GÜNEY DOĞU AKDENİZ ÇEVRE PROJESİ

SEMEP, “South-Eastern Mediterranean Environment Project” kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir sözcüktür ve Birleşmiş Milletlere bağlı bir alt kuruluş olan UNESCO ‘nun 27.Genel Kurulunda onaylanan uluslararası bir çevre eğitimi projesidir.

SEMEP kesinlikle bir yarışma değildir. SEMEP bir yarışmadan daha çok “paylaşım” mantığı taşımaktadır. Gönüllü bir çevre eğitimi projesi olan SEMEP, katılımcı ülkelerin Çevre Bakanlıkları tarafından da desteklenmektedir.

SEMEP projesinde; öğrencilerin yaratıcılığının ön plana çıkarmak, öğrenciyi işe katmak, çevre bilincini bölgesel ve geniş kapsamlı olarak geliştirmek, çevre çatısı altında ulusal ve uluslararası birleşmeyi sağlamak, öğrencinin sorun çözebilme becerisini geliştirmek, öğrencide yaşam için çevre, çevre için yaşam bilinci oluşturmak, kaynak ve zamanın verimli kullanılmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

UNESCO-SEMEP Projesinin 2018-2019 yılı Marmara Bölgesi Koordinatör Okulu UNESCO Ulusal Koordinatörlük tarafından bu yılda yine MEV Koleji Özel Büyükçekmece Okulları’na verildi. Proje teması “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Küresel Enerji Verimliliğini Arttırma-Temiz ve Güvenilir Enerji”  olarak belirlendi.

Bu kapsamda afiş günü etkinliği 9 Mart 2019 tarihinde, proje günü etkinliği 11 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşecektir.